Procesy i techniki produkcyjne - proces technologiczny
- Uniwersytet Wrocławski
- Procesy i techniki produkcyjne
dla przechowywania utrwalonych produktów przetworzonych. Mrożonki Zamrażanie żywności jest sposobem jej utrwalania...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
dla przechowywania utrwalonych produktów przetworzonych. Mrożonki Zamrażanie żywności jest sposobem jej utrwalania...
= przeciwny do „przypisany”. Żywność- substancja lub środek spożywczy przetworzony/nie przetwożony...
PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE (PRODUKCJI ŻYWNOŚCI) W. 7. PROCESY PODSTAWOWE W TECHNOLOGII...
utrwalanych dodatkowym elementem jakości jest trwałość i wygoda sprawiająca, że potrawy mogą być spożywane...
utrwalania żywności np. mrożenia. -możliwość dłuższego czasu przechowywania np. zmniejszenie strat, tańsze...
PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE II (PRODUKCJA ŻYWNOŚCI) W. 1 PROCES PRODUKCYJNY. PROCESY...
Wykład 05.10.09 Cele i zadania przechowalnictwa Żywność niezależnie od pochodzenia (roślinnego...
żywności -PPP- surowiec, przetwórstwo, opakowanie CIEPLNE UTRWALANIE ŻYWNOŚCI PASTERYZACJA I STERYLIZACJA...
, które się pojawiły na innych tematach z chemicznego utrwalania: 1) kwas sorbowy-na co dziala (z tej tabelki...
) [2, 3, 8]. Suszenie jest najstarszym sposobem utrwalania żywności. Znane jest od zarania historii...