Liofilizacja jako sposób utrwalania żywności - strona 8

note /search

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3227
Wyświetleń: 4452

żywych odporność na to promieniowanie. Do utrwalania żywności stosuje się promieniowanie gamma...

Warzywnictwo i rośliny zielarskie-skrypt z 2 semestru

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Warzywnictwo i rośliny zielarskie
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1498

SEMESTR II Wspólny przodek odm. botanicznych gat. B. oleracea - B. oleracea var. silvestris L. - kapusta dzika (2 lub wielolet.) - nie ma tendencji do wytwarzania główek - stąd pierwotnie użytkowano liście i zasobne w tłuszcz nasiona. Dzisiejsze bogactwo form roślin kapustnych: Naturalna dziedzic...