Liofilizacja drożdży - strona 2

note /search

Ryboflawina - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 679

. od kory……… Głównym jej źródłem są: -drożdże -jaja -mleko -wątroba -sery -mąka z wysokich przemiałów...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1330

, dłuższe przechowywanie szczepionek liofilizacja, mrożenie, rzadziej postać płynna Mrożone doprowadza...

Produkcja biomasy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia mikrobiologiczna
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1225

Produkcja biomasy Zastosowanie: 1. Drożdże spożywcze. 2. Drożdże paszowe. 3. Produkcja drożdży...

Fermentowane surowce roślinne

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1337

mikroorganizmy - drożdże i bakterie używa się szczepionek ukierunkowujących fermentację bakterie fermentacji...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1134
Wyświetleń: 4039

Ludwik Pasteur (XIX w.) • W obecności tlenu drożdże produkują nawet 20x więcej biomasy...

Skrypt do o produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1064

mlekowego regulacja kwasowości ciasta w zależności od użytego surowca drożdże piekarskie (z rodzaju...

Drożdże- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 805
Wyświetleń: 2527

Drożdże - grzyby mikroskopowe (nie zawierają chlorofilu), są cheteroorganotrofami. Nie stanowią...