Liofilizacja drożdży - strona 3

note /search

KKolokwium zaliczeniowe z ćwiczeń

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1330

: efekt Pasteura, askospory, drożdże killerowe. 3. jakie szkody w przemyśle fermentacyjnym mogą wywołac...

Kwas pantotenowy - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 700

w koenzymie A. Rozpowszechniony w środkach spożywczych takich jak: -drożdże -wątroba -nerki -jaja -otręby...

Drożdże- zastosowanie, reakcje

  • Politechnika Wrocławska
  • Biotransformacje mikrobiologiczne
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 3157

, liofilizowane (usunięcie rozpuszczalnika z postaci zamrożonej), immobilizowane, Drożdże: syntetyzują enzymy...

Mikrobiologia - laboratorium

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 238
Wyświetleń: 3843

fermentacji mlekowej, - drożdże, - antybiotyki i chemioterapeutyki.                              ...

Wykład - piwo, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1246

pod wpływem drożdży piwowarskich. Podział piw: Ze względu na barwę Jasne - od 25 jednostek skali EBC Ciemne...