Laktoza - strona 4

Trawienie węglowodanów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 672

+glukoza (enzym-maltaza) Laktoza-glukoza+glukoza (enzym-laktaza) Szacharoza-glukoza+fruktoza (enzym...

Kolokwium zaliczeniowe - zagadnienia

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wolańciuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1316

, który służy do oznaczania: Procentowej zawartości tłuszczu, białka, laktozy i wody Liczby komórek somatycznych...

Mikrobiologia ogólna - opracowanie

  • Uniwersytet Zielonogórski
  • mgr Justyna Mazurek
  • Mikrobiologia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 3822

o określonej właściwości w zależności od danego substratu (np. rozkład laktozy, manitolu itd.) ] namnażająco...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1890

ma 0,41%), 4,6% laktozy, 0,12% wapnia, 0,2% innych związków organicznych, 0,7% składników mineralnych...