Laktoza - strona 3

Wykład - miano coli, sem I

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Marek Sopiński
  • Biologia komórki
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1323

fermentacji laktozy z wytworzeniem kwasów i gazu w temperaturze 44°C. Pobraną próbkę wody rozcieńcza się (wody...

Wejścóiwka - miano bakterii

  • Politechnika Gdańska
  • dr Ewa Barańska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1155

) Kligler-bada zdolność bakt do rozkładu cukrów(glukoza,laktoza),wydzielania siarkowodoru, Clarck-wykrywanie...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 2674

w skład laktozy, przekształcany w glukozę, związany z białkiem i tłuszczem Polisacharydy: Disacharydy...

Produkcja mleka w Polsce - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 28
Wyświetleń: 777

- laktozę -większość witamin A, D, E z grupy B (B1, B2,B3) -elementy mineralne, w tym niezbędny do budowy...

TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1001

+glukoza (enzym-maltaza) Laktoza-glukoza+glukoza (enzym-laktaza) Szacharoza-glukoza+fruktoza (enzym...

Schematy diagnostyczne

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • dr hab. n. med. Tomasz Wąsik
  • Mikrobiologia
Pobrań: 595
Wyświetleń: 3661

płytki H. influenzae Wzrost na całej płytce 10% laktoza pod parafiną Indol Ureaza Podłoże Kliglera...

Węglowodany - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 70
Wyświetleń: 875

(cukier buraczany, trzcinowy) G+F Laktoza (cukier mlekowy)G+Galaktoza Maltoza (cukier słodowy) G+G...