Laktoza - strona 3

note /search

Wykład - miano coli, sem I

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biologia komórki
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1442

fermentacji laktozy z wytworzeniem kwasów i gazu w temperaturze 44°C. Pobraną próbkę wody rozcieńcza się (wody...

Wejścóiwka - miano bakterii

  • Politechnika Gdańska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1393

) Kligler-bada zdolność bakt do rozkładu cukrów(glukoza,laktoza),wydzielania siarkowodoru, Clarck-wykrywanie...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2814

w skład laktozy, przekształcany w glukozę, związany z białkiem i tłuszczem Polisacharydy: Disacharydy...

Produkcja mleka w Polsce - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 56
Wyświetleń: 861

- laktozę -większość witamin A, D, E z grupy B (B1, B2,B3) -elementy mineralne, w tym niezbędny do budowy...

TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1323

+glukoza (enzym-maltaza) Laktoza-glukoza+glukoza (enzym-laktaza) Szacharoza-glukoza+fruktoza (enzym...

Schematy diagnostyczne

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1624
Wyświetleń: 5019

płytki H. influenzae Wzrost na całej płytce 10% laktoza pod parafiną Indol Ureaza Podłoże Kliglera...

Węglowodany - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1120

(cukier buraczany, trzcinowy) G+F Laktoza (cukier mlekowy)G+Galaktoza Maltoza (cukier słodowy) G+G...