Kwas mlekowy - strona 4

note /search

Wykład - produkty mleczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 77
Wyświetleń: 658

-techniczny KAZEINA KWASOWA- jest to kazeina otrzymana przez wytrącenie jej z mleka odtłuszczonego kwasem...

Trawienie węglowodanów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 749

oraz wykorzystywanie tego związku przez organizm Losy kwasu mlekowego powstającego w przemianach mięśniowych ...

Mleko i produkty mleczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 854
Wyświetleń: 2947

drobnoustroje: pożyteczne (bakterie kwasu mlekowego) szkodliwe (gnilne) niebezpieczne bakterie chorobotwórcze...

Wysiłek fizyczny-opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Ergonomia i BHP
Pobrań: 28
Wyświetleń: 511

mu energotwórczy cukier glukozę ) i tlen, powstające zaś podczas przemian produkty rozkładu ( głównie kwas mlekowy...

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2114

: produktem ostatecznym jest tylko kwas mlekowy Heterofermentacja : produkty ostateczne to kw. mlekowy, CO2...