Wykład - przepływ przez mięśnie szkieletowe, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Fizjologia zwierząt
pracy mięśnia czynniki miejscowe utrzymują zwiększony przepływ: CO2 H+ K+ Kwasu mlekowego Obniżone...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
pracy mięśnia czynniki miejscowe utrzymują zwiększony przepływ: CO2 H+ K+ Kwasu mlekowego Obniżone...
-techniczny KAZEINA KWASOWA- jest to kazeina otrzymana przez wytrącenie jej z mleka odtłuszczonego kwasem...
cząsteczki kwasu mlekowego). Zasada: pomiar przewodności elektrycznej w określonej temperaturze Odczynniki...
oraz wykorzystywanie tego związku przez organizm Losy kwasu mlekowego powstającego w przemianach mięśniowych ...
laktozy na kwas mlekowy - białka - na aminokwasy - głównie paciorkowce, wytwarzają proteazy - tłuszczowe...
drobnoustroje: pożyteczne (bakterie kwasu mlekowego) szkodliwe (gnilne) niebezpieczne bakterie chorobotwórcze...
mu energotwórczy cukier glukozę ) i tlen, powstające zaś podczas przemian produkty rozkładu ( głównie kwas mlekowy...
fermentacji mlekowej (Lactobacillaceae) Przekształcają cukier mleczny (laktozę) w kwas mlekowy. Kwas mlekowy...
mięsa, głównie w wyniku produkcji kwasu mlekowego (pH po 2-3 dniach poniżej 5,3) Przy długim dojrzewaniu...
: produktem ostatecznym jest tylko kwas mlekowy Heterofermentacja : produkty ostateczne to kw. mlekowy, CO2...