Wykład - Biosynteza kwasu mlekowego
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Mikrobiologia przemysłowa
Biosynteza kwasu mlekowego: - serwatka - produkty, odpady przemysłu mleczarskiego - melasa...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Biosynteza kwasu mlekowego: - serwatka - produkty, odpady przemysłu mleczarskiego - melasa...
FIZJOLOGIA CZŁOWIEKA (X wykład, 5.05.2011 r.) Największe stężenie kwasu mlekowego pojawia się po 3...
mlekowych. Zdolne są do wytwarzania kwasu mlekowego jako produkt główny. Czysta kultura bakterii...
(bakterie kwasu mlekowego) stanowią niejednorodną diagnostycznie grupę mikroorganizmów, których wspólną...
metabolitów wydzielają w postaci kwasu mlekowego. Właściwe bakterie mlekowe są G+ i reprezentują 2 grupy...
ich działania laktoza ulega fermentacji mlekowej, powstały kwas mlekowy powoduje zakwaszenie mleka do pH ~5...
Fermentacja mlekowa - fermentacja węglowodanów do kwasu mlekowego odbywająca się pod wpływem...
do kontroli bieżącej, wybiórcze określenie stężenia kwasu mlekowego, hemoglobiny i glukozy po wybranych...
energii na drodze przemian beztlenowych z wytworzeniem kwasu mlekowego: Glukoza - |→ glukozo-b-fosforan...
: Kwas mlekowy wytwarzany w wyniku rozkładu węglowodanów w procesie fermentacji mlekowej samoistnej...