Kwas mlekowy - strona 3

note /search

Wykład - glikoliza, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1624

, jak i beztlenowych. Produktem końcowym tego procesu jest kwas mlekowy. W pierwszym etapie następuje fosforylacja...

Zakażenie i zapalenie - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Żywienie kobiety ciężarnej i karmiąej
Pobrań: 7
Wyświetleń: 735

przed zakażeniem: kwaśne środowisko (pH = 4.2 - 4.7) - pałeczki kwasu mlekowego produkują z glikogenu kwas mlekowy...

Bakterie lab-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biotechnologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1617

mlekowego 3.własności proteolityczne 4.produkcja bakteriocyn 2.produkcja kwasu mlekowego Pożywka: -M17 agar...

Skrypt do o produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1064

na wzbogaceniu pieczywa w peptydy, aminokwasy, witaminy oraz kwas mlekowy. Proces fermentacji zapewnia...

TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1302

oraz wykorzystywanie tego związku przez organizm Losy kwasu mlekowego powstającego w przemianach mięśniowych ...

Zasoby energetyczne organizmu

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Fizjologia człowieka
Pobrań: 273
Wyświetleń: 2261

w piłkę nożną, piłkę siatkową System fosfagenowy i glikogen - kwas mlekowy: - bieg na 200 m, koszykówka...