Kwas cytrynowy - strona 3

note /search

Analiza sensoryczna, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Analityka produktów nieżywnosciowych
Pobrań: 224
Wyświetleń: 2331

i substancje wzorcowe dla tych smaków: -kwaśny-kwas cytrynowy -gorzki-kofeina -słony-chlorek sodu -słodki...

Koenzym A - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 616
Wyświetleń: 2891

. w cyklu kwasu cytrynowego. Acetylo-CoA odgrywa kluczową rolę w metabolizmie. Składa się z grupy octanowej...

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 434
Wyświetleń: 1505

propionowy + energia) FERMENTACJA CYTRYNOWA metoda otrzymywania kwasu cytrynowego z glukozy z wykorzystaniem...

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1001

, grzybowe, konserwy mięsne, wódki gatunkowe, lody E-330 - kwas cytrynowy ADI - bezpieczny zastosowanie...

Eumycota- grzyby właściwe

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1953

, wytwarzają mik toksyny (np. alfatoksyny) Korzyści - produkcja penicyliny, serów, kwasu cytrynowego Grzyby...