Kwas cytrynowy - strona 4

note /search

Przemiany białek i aminokwasów

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biochemia
Pobrań: 931
Wyświetleń: 3381

, które mogą być przekształcone w glukozę lub utlenione w cyklu kwasu cytrynowego. Są to aminokwasy glukogenne lub ketogenne...

Analiza enzymatyczna, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1421

- jabłkowy, L - mlekowy, kwas mrówkowy, kwas cytrynowy. Do określania alkoholi: cholesterol, glicerol, etanol...

Elementy analizy sensorycznej

  • Politechnika Gdańska
  • Analiza żywności
Pobrań: 371
Wyświetleń: 2478

roztworów sacharozy i kwasu cytrynowego, różniących się ilością sacharozy (1,0 g/100 mL oraz 0,6 g/100 mL...

Kolokwium- soki owocowe, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1575

kwasowość miareczkową w przeliczeniu na kwas cytrynowy wg wzoru: - kwasowość miareczkowa w przeliczeniu...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1113
Wyświetleń: 4032

metabolizmu” przy niedoborze pierwiastków śladowych (Zn2+, Fe2+) lub P Nadprodukcja kwasu cytrynowego...

Sposoby uzyskiwania, magazynowania I

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Biochemia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1176

, który w tej postaci zostaje dołączony do cyklu kwasów trikarboksylowych, gdzie po połączeniu z kwasem cytrynowym ulega...