Kwas cytrynowy - strona 5

Metody wykrywania zafałszowań, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1372

, kwas cytrynowy, kwas D-izocytrynowy, kwas D i L-jabłkowy, składniki mineralne, wolne aminokwasy, itp...

Metabolizm

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biologia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 6146

Krebsa (cykl kwasu cytrynowego) - jest zamkniętym torem przemian, w czasie których dwuwęglowe reszty...

Chromatografia - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Inżynieria bioprocesowa
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1022

. Drobnoustroje wydzielają najwięcej: etanolu, 180g/1l kwas cytrynowy 120g/1l butanol 30g/1l. Metody membranowe...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 210
Wyświetleń: 917

1Kto wytwarza kwas cytrynowy ? (A. niger) 2 co to jest EDTA (przeciwutleniacz) 3 Co powoduje...