Kwas cytrynowy - strona 2

Wykład - dżem, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 231
Wyświetleń: 2548

wzajemnie i przesycone słodką galaretką owocową Dodatek kwasu cytrynowego w celu uzyskania odpowiedniego, pH...

Glikoliza - Dekarboksylacja

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Marian Bidziński
  • Biochemia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1631

oraz substraty do cyklu kwasu cytrynowego i fosforylacji oksydacyjnej, gdzie wytwarzana jest większa ilość ATP...

Pytania - Produkcja żywności

  • prof. dr hab. inż. Wiesław Przybylski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1442

mikrobiologiczne otrzymywanie kwasu cytrynowego Mikrobiologiczne otrzymywanie kwasu cytrynowego odbywa...

Ćwiczenia - oddychanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr inż. Paweł Szyszkowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1050

sześciowęglowy związek - kwas cytrynowy. Kwas cytrynowy ulega dalszym przemianom, przez szereg produktów...