Konserwa - strona 7

Mikroflora opakowań

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1043

. Do opakowań konserw warzywnych i warzywno-mięsnych u ywa się agaru od ywczego z glukozą, do opakowań produktów...

Utrwalanie produktów mięsnych - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 70
Wyświetleń: 707

się nawet po gotowaniu. W produkcji konserw poza mieszanką peklującą dodaje się wielofosforany. Związki te zwiększają...

Wykład - zanieczyszczenia biologiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 133
Wyświetleń: 756

i jego przetwory, ryby i przetwory rybne oraz konserwy w puszkach, głównie mięsne i mięsno-warzywne o pH wyższym...