OTZ10
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
) lub ciągły(np. sterylizator hydrostatyczny) ETAPY PRODUKCJI KONSERW: a)przygotowanie surowców b)przygotowanie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
) lub ciągły(np. sterylizator hydrostatyczny) ETAPY PRODUKCJI KONSERW: a)przygotowanie surowców b)przygotowanie...
i pasteryzowanych konserwach owocowych i owocowo-warzywnych. Przeżywają przez długi okres w glebie. Okrągło-owalne...
technologicznym (gotowana kasza, krew), przyprawy Podroby- często silnie skażone Konserwy mięsne: Powinny...
-transizomeryzacja -tworzenie akroleiny (aldehydu akrelinowego) Smażenie w warunkach przemysłowych -konserwy rybne...
lub zawiesin w zupach i sosach, dodatek wiążący wodę i stabilizujący przy produkcji konserw mięsnych i kiełbas...
się je na podstawie określonych norm jakościowych i receptur. Wyróżniamy trzy grupy przetworów: 1. Wędliny 2. Konserwy...
lekka) 13.co nie poddajemy pasteryzacji; a)mleko b)soki,c)piwo,c)konserwy miesne, 14. jaka jest temp...
mineralne 1,9 Konserwy i warzywa 2,8 Prawo Engla: Wraz ze wzrostem dochodu realnego przypadającego...
. Najmniej natomiast ciało lina, okonia, karpia i dorsza. Do produkowanych konserw, a zwłaszcza marynat...
wspólnym Rakowe towary spożywcze: raki żywe mięso rakowe mrożone konserwy rakowe wyroby garmażeryjne...