Konserwa - strona 3

OTZ10

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1078

) lub ciągły(np. sterylizator hydrostatyczny) ETAPY PRODUKCJI KONSERW: a)przygotowanie surowców b)przygotowanie...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1260

technologicznym (gotowana kasza, krew), przyprawy Podroby- często silnie skażone Konserwy mięsne: Powinny...

Guma arabska i traganta

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1141

lub zawiesin w zupach i sosach, dodatek wiążący wodę i stabilizujący przy produkcji konserw mięsnych i kiełbas...

Podstawy gastronomiczne - wykład

  • prof. dr hab. inż. Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1722

się je na podstawie określonych norm jakościowych i receptur. Wyróżniamy trzy grupy przetworów: 1. Wędliny 2. Konserwy...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 210
Wyświetleń: 917

lekka) 13.co nie poddajemy pasteryzacji; a)mleko b)soki,c)piwo,c)konserwy miesne, 14. jaka jest temp...

Wykład - gnicie ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1225

. Najmniej natomiast ciało lina, okonia, karpia i dorsza. Do produkowanych konserw, a zwłaszcza marynat...

Wykład - grupy towarowe ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 98
Wyświetleń: 826

wspólnym Rakowe towary spożywcze: raki żywe mięso rakowe mrożone konserwy rakowe wyroby garmażeryjne...