Konserwa - strona 4

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 973

, grzybowe, konserwy mięsne, wódki gatunkowe, lody E-330 - kwas cytrynowy ADI - bezpieczny zastosowanie...

Nadciśnienie tętnicze - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 42
Wyświetleń: 693

, konserwy, produkty marynowane lub kiszone, potrawy typu „Fast food” Zwiększenie spożycia owoców i warzyw...

PRZEWLEKŁE ZAPALENIE TRZUSTKI - DIETA

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 980

przetwory mleczne, - całe jaja, - duże ilości żółtka, - konserwy mięsne, - mięso tłuste: - baranina...

Mięsa kulinarne - wykład.

  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Ekonomia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 938

w gronie rodziny i przyjaciół. Lista konserw będących w ofercie SOKOŁÓW S.A. jest bardzo bogata. Obejmuje...

Utlenianie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1932

owocowe, piwo, konserwy) - brak glukozy zapobiega reakcjom Maillarda (hamowanie niekorzystnych zmian...

Dodatki do żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 889

w wodzie (dysperguje) ADI - 0,1 mg/kg zastosowanie - koncentraty obiadowe, musztarda, konserwy, margaryna...

Przewlekłe zapalenie trzustki - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 588

przetwory mleczne, - całe jaja, - duże ilości żółtka, - konserwy mięsne, - mięso tłuste: - baranina...

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2450

Nicolas Appert - odkrywca i pierwszy wytwórca konserw Pierwsze konserwy → zamykane korkiem w naczyniach...