Wykład o paszach, sem II
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
, zielonek, liści buraczanych. Rośliny łatwo kiszące się, to te które zawierają więcej cukrów niż białek...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, zielonek, liści buraczanych. Rośliny łatwo kiszące się, to te które zawierają więcej cukrów niż białek...
Kapusta kiszona, jagody, rabarbar, jabłka, wiśnie, czereśnie, śliwki, owoce cytrusowe, ogórki w occie...
, szczęśliwego i owocnego roku, oraz wielu lat obfitujących w wino, a także w jabłka, kiszoną kapustę i zwykłą...
, Złego odczytu z biurety podczas miareczkowania, Zbyt krótkiego ogrzewania roztworu kapusty kiszonej...
zawarta w kiszonym materiale, dostateczna aby bakterie fermentacji mlekowej mogły go rozkładać do kwasu...
Wykorzystanie procesów fermentacyjnych w produkcji żywności Branża przemysłowo - spożywcza (f.mlekowa: kiszenie...
Butandiol Aldehyd octowy, masłowy Kiszona kapusta: Odpowiedni surowiec Oczyszczenie, wycięcie rdzenia...
) - żywność bardzo kwaśna o pH poniżej 3,7 ( kiszona kapusta, kiszone ogórki, większość owoców Im niższe pH...
) np. mleka, mąki, soku owocowego czy kapusty kiszonej. Oznaczanie kwasowości czy zasadowości popiołu...
, - cykoria, - endywia, - pasternak, - papryka, - seler, - pietruszka, - koperek, - ogórki kiszone bez skórki...