Żywność funkcjonalna - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia żywności
zbożowe (pieczywo, makarony, płatki śniadaniowe) 4) Probiotyczną: produkty mleczne (jogurty, kefiry...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
zbożowe (pieczywo, makarony, płatki śniadaniowe) 4) Probiotyczną: produkty mleczne (jogurty, kefiry...
Klasyfikacja: 1. Spożywane jako posiłek (jogurt, salami, chleb) 2. Do spożycia, ale najczęściej stosowane...
danej klasy) np. mleko, jogurty pitne, mleczne napoje fermentowane. -Typy produktów (jedna z kilku...
lub ciągłe (opisane liczbowo lub werbalne) np. Jak ocenia pan jogurt w skali od 1 do 10? Dwubiegunowe...
z ogórków i soku z kiszonej kapusty, - urku, - kefiru, - jogurtu, - mleka świe ego. Technika sporządzania...
(zegar) - precyzja Chiński portret - kojarzenie marek z markami innych kategorii np. gdyby jogurt...
inne drobnoustroje (E.coli) rozrywające skrzepy na skutek wytwarzania gazu - dwutlenku węgla. Jogurt - bułgarski...
przez konsumentów w supermarkecie na wybór marki jogurtu. Wynik badania przedstawia tabela poniżej...
objetosci ,c)230 dla skorki d)nie pamietam 18co ulega fermentacji jogurty, wino, chleb...
i rafinozy w jogurcie, podczas którego do ekstrakcji analitów użyto 70% etanolu, a rozdział uzyskanego...