Jogurt - strona 8

PRZEWLEKŁE ZAPALENIE TRZUSTKI - DIETA

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 21
Wyświetleń: 994

chude , - chude kefiry i jogurty, - chudy twaróg i ser biały, - białka jaja kurzego, - chude mięso...

Towaroznawstwo wykład I

  • Politechnika Śląska
  • dr inż. Radosław Wolniak
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 0
Wyświetleń: 0

, ale także umożliwia wytworzenie szczepów bakterii do jogurtów. • technologia- znajomość cyklu produkcji. Możliwa...

Witaminy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1540

twarogowe 10-100 Mleko krowie 15-25 Jogurty, kefiry 10-15 Jaja Jaja kurze całe 300 Ryby Ryby i przetwory...

Potrawy dietetyczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 154
Wyświetleń: 2856

jelit Zabronione produkty to: przetwory mielone typu: jogurt, kefir surowe warzywa i owoce potrawy...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 210
Wyświetleń: 3381

) pikantne na bazie: majonezu śmietany, jogurtu oleju (oliwy) przetworów owocowych ...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1358

i ziarniaki zużywają 0,4-0,9% laktozy PN-63/A-86064 wyróżnia trzy odmiany jogurtów o zawartości: -4,5...

Folie opakowaniowe, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1372

. Używa się do przechowywania sosów, soków, ketchupów, jogurtów i tym podobnym produktów. Dla przetworów...

Opakowania żywności, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1876

do niego. Przykładem są opakowania komplementarne - np. do kawy z dozownikiem, do jogurtu z łyżeczką Nie można pominąć...