Jogurt - strona 8

note /search

Towaroznawstwo wykład I

  • Politechnika Śląska
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 0
Wyświetleń: 0

, ale także umożliwia wytworzenie szczepów bakterii do jogurtów. • technologia- znajomość cyklu produkcji. Możliwa...

Witaminy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1988

twarogowe 10-100 Mleko krowie 15-25 Jogurty, kefiry 10-15 Jaja Jaja kurze całe 300 Ryby Ryby i przetwory...

Potrawy dietetyczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 616
Wyświetleń: 3514

jelit Zabronione produkty to: przetwory mielone typu: jogurt, kefir surowe warzywa i owoce potrawy...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1183
Wyświetleń: 5138

) pikantne na bazie: majonezu śmietany, jogurtu oleju (oliwy) przetworów owocowych ...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1442

i ziarniaki zużywają 0,4-0,9% laktozy PN-63/A-86064 wyróżnia trzy odmiany jogurtów o zawartości: -4,5...

Folie opakowaniowe, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1407

. Używa się do przechowywania sosów, soków, ketchupów, jogurtów i tym podobnym produktów. Dla przetworów...

Opakowania żywności, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1932

do niego. Przykładem są opakowania komplementarne - np. do kawy z dozownikiem, do jogurtu z łyżeczką Nie można pominąć...