Jełczenie mąki - strona 13

note /search

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1925

tłuszczowych. Kwasy tłuszczowe (szczególnie nienasycone), mogą dalej ulegać przemianom tzw. jełczeniu, w wyniku...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1848

lub jasnokremowym. Kolor żółty świadczy o posuniętych procesach jełczenia w słoninie. SMALEC - wyborowy...

Leczenie dietetyczne

  • Dietoterapia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 875

i ciemne - Kasze, ryż, mąka 50+50 30 50+50 30 50+50 30 Warzywa - Bogate w Wit C + pomidory - Karotenowe...

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1288

), kasze jęczmienne, mąki wysokiego wymiału, ciemne pieczywo, niektóre warzywa, (np. groszek, szpinak...