Jełczenie mąki - strona 14

note /search

Antropologia

  • Uniwersytet Warszawski
  • Antropologia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2044

był głód, z tym związany jest zwyczaj postu. Jedzono tak naprawdę to co zwykle: wodę z mąką...

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 1337
Wyświetleń: 8666

śniadaniowe 7,0 - 11,5 Kasze 2,5 - 9,0 Pieczywo 2,0 - 6,5 Mąka pszenna typ 500, makarony 2,6 Strączkowe Suche...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1372

, mąki 10-20 Pieczywo 30-50 Produkty mięsne, mięso 60-70 Ryby 70-80 Warzywa i owoce, mleko 80-90 Soki...

Teologia

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Teologia ciała
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1932

kiedyś, jak piekarz przygotował ciasto, aby potem z niego upiec chleb? I co robi? Ano bierze mąkę...

Towaroznawcza ocena ziarna zbóż

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 1918
Wyświetleń: 5831

maki- kolorymetr analiza farinograficzna mąki analiza ekstenograficzna mąki próbny wypiek laboratoryjny...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 805

Wątroba, orzechy włoskie i ziemne, mąka sojowa, żółtka jaj, migdały, sardynki, grzyby, brązowy (naturalny...