Antropologia
- Uniwersytet Warszawski
- Antropologia
był głód, z tym związany jest zwyczaj postu. Jedzono tak naprawdę to co zwykle: wodę z mąką...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
był głód, z tym związany jest zwyczaj postu. Jedzono tak naprawdę to co zwykle: wodę z mąką...
Żywność niskoenergetyczna - metody obniżania wartości energetycznej, zamienniki cukru, mąki...
); wszystkie gatunki mięs – najlepiej mieszane 7.Wykańczanie półproduktów mięsnych: solenie, oprószanie mąką...
śniadaniowe 7,0 - 11,5 Kasze 2,5 - 9,0 Pieczywo 2,0 - 6,5 Mąka pszenna typ 500, makarony 2,6 Strączkowe Suche...
, mąki 10-20 Pieczywo 30-50 Produkty mięsne, mięso 60-70 Ryby 70-80 Warzywa i owoce, mleko 80-90 Soki...
kiedyś, jak piekarz przygotował ciasto, aby potem z niego upiec chleb? I co robi? Ano bierze mąkę...
maki- kolorymetr analiza farinograficzna mąki analiza ekstenograficzna mąki próbny wypiek laboratoryjny...
Wątroba, orzechy włoskie i ziemne, mąka sojowa, żółtka jaj, migdały, sardynki, grzyby, brązowy (naturalny...
się masy ziarna prowadząc do obniżenia jakości lub jego całkowitego zniszczenia. Mąka i kasze Przemiany...
Biochemia – sprawozdanie 5 7.1.1.1. Działanie ureazy Opis doświadczenia Około 2 gr mąki...