Glikozydy - strona 6

Wykład - garbniki

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Leszek Guz
  • Biologia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1414

w niektórych roślinach - Są glikozydami polifenolowymi których aglikon stanowi wielokrotność tzw. Jednostki C6...

Fenole - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Aleksander Kołodziejczyk
  • Chemia organiczna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1127

salicylowy występuje w wielu roślinach, jeszcze bardziej rozpowszechnione są jego estry i glikozydy. Kwas...

Egzamin gr 3, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Barbara Sawicka
  • Towaroznawstwo surowców i produktów roślinnych
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1533

w zbożach- rezorcynole, alkaloidy, glikozydy, saponiny, fityniany, pektyny W oleistych- fityniany, kwas...

Egzamin gr 4, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Barbara Sawicka
  • Towaroznawstwo surowców i produktów roślinnych
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1442

. Antyżywieniowe substancje w zbożach- rezorcynole, alkaloidy, glikozydy, saponiny, fityniany, pektyny 3...

Allelopatia, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Monika Skowrońska
  • Ekologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1071

takie związki jak: węglowodany, substancje pokarmowe, glikozydy, alkaloidy, flawonoidy, wiele kwasów...