Glikozydy - strona 7

Saponiny i irydoidy

  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
Pobrań: 140
Wyświetleń: 6468

i eskuletyna - Flawonoidy - glikozydy kwercetyny i kemferolu - Karoteny, garbniki. /zapalne, p/wysiękowe...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1491
Wyświetleń: 11039

) > 6 monoz skrobia glikogen celuloza GLIKOZYDY są szczególnym przykładem acetali zbudowanych...

Podstawy gastronomiczne - wykład 4

  • dr Aleksandra Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1540

. Jest to spowodowane obecnością : -olejków eterycznych -alkaloidów -garbników -glikozydów -fitoncydów i hormonów...

Lipidy - woski

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1141

w utrzymywaniu odpowiedniej funkcji barierowej skóry. Glikozydy kwasów hydroksylowych lub alkoholi Wykazano...

Masa ziarna zbóż

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2450

WYSTĘPOWANIA CHWASTÓW W MASIE ZBOŻOWEJ: subst trujące: glikozydy i alkaloidy kąkol - saponina i jej aglukon...

Ćwiczenia - węglowodany, podział.

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr inż. Paweł Szyszkowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1393

z grupy glikozydów zawierające w cząsteczce glukozę; powszechne wśród roślin (wytwarzane w organach...