Glikozydy - strona 5

Wpływ alkaloidów purynowych na organizm

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 721

i może powodować zwiększanie poziomu cholesterolu. ♣Glikozydy(mają co najmniej jeden element związany z cukrami...

Żywność funkcjonalna

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Stanisław Józef Gwiazda
  • Technologia żywności
Pobrań: 28
Wyświetleń: 784

(obniżenie poziomu LDL), białka sojowe, flawonoidy, glikozydy, hydrokoloidy, L-karnityna, kofeina, keratyna...

Dwuliścienne w pigułce

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr hab. Adam Matkowski
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2373

orzeszka;Skład: glikozydy kardenolidowe, bufadienolidy, alkaloidy, sub drażniące, sponiny. Aconitum...

Toksykologia - wyklad 6

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1225

produktu jest „kawa” lub „herbata”) Glikozydy: aglikon (część niecukrowa) + część cukrowa łatwo ulegają...

Reakcja Maillarda

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 308
Wyświetleń: 4137

wody, utworzenie przejściowej formy iminy (H2O), cyklizacja do glikozyloaminy (N-glikozyd). Reakcja...

Promieniowce- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 707
Wyświetleń: 3248

stosowane w medycynie i weterynarii (amino glikozydy, antracykliny, chloramfenikole, beta-laktazy, makrolity...