Galaktoza - strona 3

note /search

Pektyny - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 21
Wyświetleń: 938

z bocznymi odgałęzieniami tworzonymi przez galaktozę i arabinozę. Pektyny są rozpuszczalne w zimnej i gorącej...

Celuloza - ściana komórkowa

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1659

mogą wchodzić reszty ksylozy, arabinozy, mannozy, galaktozy, glukozy, kwasu glukuronowego; • Ksylany - drewno...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 896

(mukoproteiny) szkielet-białko; łańcuchy boczne- węglowodany zbudowane z glukozy, galaktozy, mannozy, fruktozy...

Lipidy - sfingolipidy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1050

do galaktozy. Wykazane w morskich gąbkach wykazują silne działanie immunosupresyjne w stosunku do limfocytów T...

Cukry i sacharydy - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia organiczna
Pobrań: 1400
Wyświetleń: 2695

są bardziej Występowanie Do popularnych cukrów zaliczają się D-ryboza, D-galaktoza, D-mannoza i D-fruktoza. Miód...

Fosfatazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1351

tkankach roślin rozróżnia się: ksylany (z ksylozą), galaktony (z galaktoza), mannozyny (z mannozą), arabany...