Zastosowanie enzymów, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
: sztuczny miód, syropy glukowo-frukatazowe -laktoza -hydrolizuje laktoze do glukozy i galaktozy Zastosowanie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
: sztuczny miód, syropy glukowo-frukatazowe -laktoza -hydrolizuje laktoze do glukozy i galaktozy Zastosowanie...
(mukoproteiny) szkielet-białko; łańcuchy boczne- węglowodany zbudowane z glukozy, galaktozy, mannozy, fruktozy...
inne choroby metaboliczne: galaktozemia ~ galaktoza jest jednym z podstawowych cukrów w organizmie, brak...
z glukozy i galaktozy -źródłem glukozy u przeżuwaczy są lotne kwasy tłuszczowe powstające w żwaczu...
( glukoza, galaktoza)Występuje również długołańcuchowy alkohol sfingozyna Steroidy - najbardziej znanym...
,czynnik hydrolizujący 0,2% HCL, czas trwania kilkanaście sekund Laktoza->glukoza+galaktoza,czyn. Hydr. 0,2...
), ryboza,glukoza, fruktoza . D-ryboza, D-galaktoza, D-mannoza, D-glukoza.D-fruktoza.cukry złożone-celuloza...
się na podstawie powierzchni pików chromatograficznych. I tak np. do oznaczenia glukozy i galaktozy w chlebie...
0,1% roztworu rybozy 1 ml 0,1% roztworu galaktozy 1 ml wody destylowanej + 1 ml odczynnika...
jest transportowana w formie dyfuzji ułatwionej, a nie tak jak galaktoza i glukoza na drodze transportu aktywnego...