Galaktoza - strona 4

note /search

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1190

: sztuczny miód, syropy glukowo-frukatazowe -laktoza -hydrolizuje laktoze do glukozy i galaktozy Zastosowanie...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 637

(mukoproteiny) szkielet-białko; łańcuchy boczne- węglowodany zbudowane z glukozy, galaktozy, mannozy, fruktozy...

Składniki mleka - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 77
Wyświetleń: 917

z glukozy i galaktozy -źródłem glukozy u przeżuwaczy są lotne kwasy tłuszczowe powstające w żwaczu...

Biochemia - wykład 8

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1785

jest transportowana w formie dyfuzji ułatwionej, a nie tak jak galaktoza i glukoza na drodze transportu aktywnego...