Fermentacja mlekowa - strona 8

note /search

Mikrobiologia- opracowane pytania egzaminacyjne

  • Politechnika Warszawska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 749
Wyświetleń: 2842

Mikrobiologia-pytania z połówki. Kto wyizolował zarazki wąglika? Robert Koch niemiecki lekarz i bakteriolog. Funkcja białkowych otoczek wirusów. Ochronna (chronią kwasy nukleinowe przed działaniem środowiska w okresie bytowania wirusów poza komórkami gospodarza), umożliwiają wirusowi adsorpcję na...

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 308
Wyświetleń: 2905

, które wywołują fermentację. Jest to przede wszystkim fermentacja alkoholowa, której towarzyszy zawsze fermentacja...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5390

fermentacji mlekowej >. Pożądane lub niepożądane w zależności od produktu Fermentowane warzywa: - kwaszona...