Fermentacja mlekowa - strona 8

Bakterie i wirusy - informacje ogólne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Tadeusz Tuszyński
  • Mikrobiologia żywności
Pobrań: 2086
Wyświetleń: 4109

pH 2,0-5,0 np. bakterie fermentacji mlekowej, Aspergillus, Penicillium neutrofile pH 6,5-7,5...

Mikrobiologia- opracowane pytania egzaminacyjne

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Danuta Czajkowska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1449

Mikrobiologia-pytania z połówki. Kto wyizolował zarazki wąglika? Robert Koch niemiecki lekarz i bakteriolog. Funkcja białkowych otoczek wirusów. Ochronna (chronią kwasy nukleinowe przed działaniem środowiska w okresie bytowania wirusów poza komórkami gospodarza), umożliwiają wirusowi adsorpcję na...

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2611

, które wywołują fermentację. Jest to przede wszystkim fermentacja alkoholowa, której towarzyszy zawsze fermentacja...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 497
Wyświetleń: 4235

fermentacji mlekowej >. Pożądane lub niepożądane w zależności od produktu Fermentowane warzywa: - kwaszona...