Fermentacja mlekowa - strona 9

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1400

. mlekowego powodują zmianę cukru na kwas mlekowy, ph podczas fermentacji mlekowej spada poniżej 4 i zaw. kw...

Mikrobiologia - wykłady

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr hab. prof. UP Ryszard Pado
  • Mikrobiologia
Pobrań: 553
Wyświetleń: 6412

hamujący wzrost mikroflory zanieczyszczającej w procesie fermentacji mlekowej streptomycyna - wytwarzana...

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 301
Wyświetleń: 1162

technologicznego, warunki składowania Wino - utleniona część etanolu, kapusta - nieczysta fermentacja mlekowa...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 350
Wyświetleń: 3080

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 469
Wyświetleń: 4256

związków wyróżniamy fermentację mlekową (powstaje kwas mlekowy), masłową (kwas masłowy), alkoholową...