Przemysł owocowo-warzywny - cele
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
. mlekowego powodują zmianę cukru na kwas mlekowy, ph podczas fermentacji mlekowej spada poniżej 4 i zaw. kw...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
. mlekowego powodują zmianę cukru na kwas mlekowy, ph podczas fermentacji mlekowej spada poniżej 4 i zaw. kw...
hamujący wzrost mikroflory zanieczyszczającej w procesie fermentacji mlekowej streptomycyna - wytwarzana...
technologicznego, warunki składowania Wino - utleniona część etanolu, kapusta - nieczysta fermentacja mlekowa...
in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...
związków wyróżniamy fermentację mlekową (powstaje kwas mlekowy), masłową (kwas masłowy), alkoholową...