Drożdże - strona 5

note /search

Eumycota- grzyby właściwe

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1953

białkowa - 10 nm, Chityna + białko - 20 nm Rozmnażanie Tak samo jak w przypadku drożdży Rozmnażanie...

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 623
Wyświetleń: 3129

substratowej (brak łańcucha oddechowego) powstają zredukowane związki organiczne Fermentacja etanolowa Drożdże...

Chleb

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2387

spulchniające (zakwas, drożdże, proszek do pieczenia), cukier oraz dodatki zależne od rodzaju pieczywa, np...

Wykład - fermentacje, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1547

i CO2. Zachodzi w warunkach beztlenowych i przeprowadzana jest przez drożdże Saccharomyces. Fermentacja...

Wykład - typy zepsucia, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1197

,drożdże(mleko,sery,masło)-rozkład tłuszczy Śluzowacenie-Pseudomonas i gatunki pokrewne(sery,mleko,mięso...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1519

też ma wpływa na jakość produktu Drożdże: Różne rasy S.cerevisiae: Brak amylaz, a surowce zawierają skrobię...