Drożdże - strona 6

note /search

Grzyby- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia
Pobrań: 406
Wyświetleń: 1918

Grzyby Dzielimy je na dwie grupy: -jednokomórkowe (drożdże) -strzępkowe Cechą wspólną...

Surowce roślinne - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1225

,Pseudomonas ; na powierzchni roslin-bak.mlekowe w ziarnie,na zielonych czesciach, bak.octowe,drożdże...

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 434
Wyświetleń: 1505

pod wpływem enzymów wytwarzanych przez drożdże z wytworzeniem alkoholu etylowego i dwutlenku węgla. Istota...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 805

stan tk. nerwowej, metabolizm cukrów i lipidów. rozkładana przez alkohol Mięso, wątroba, jaja, drożdże...

Wykład - pojęcie browarnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1309

drożdży fermentacji górnej. Daje walory smakowe. Stosuje się dobrej jakości chmiel oraz wodę grodziskową...

Wykład o winie, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 217
Wyświetleń: 980

Warunki glebowe uprawy Pogoda w roku zbioru Rasa drożdży wywołujących fermentacje Surowiec do produkcji...