Wykład - pojęcie browarnictwa
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Mikrobiologia przemysłowa
Browarnictwo Ojczyzną piwa była starożytna Mezopotamia, prze 7 tys. lat piwo wytwarzano...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Browarnictwo Ojczyzną piwa była starożytna Mezopotamia, prze 7 tys. lat piwo wytwarzano...
. Najbardziej znanymi substancjami służącymi do fałszowania żywności są: woda rozcieńczająca mleko, soki i piwo...
Ilość ścieków 20 do 30 w stosunku do ilości produkowanego piwa Np. 100 000 hl piwa rocznie to 800m3wody...
są początkowo oligosacharydy, zawierające 6-7 reszt glukozy tzw. Dekstryny niskocząsteczkowe, które dopiero...
(dekstryna, maltoza, glukoza 15 - 20 % H2O) Zagęszczanie przez odparowanie 2 ograniczenia: utrata substancji...
przechytrzyć system. Reinheits verboten - niemiecka (bawarska) regulacja czystości piwa. Polega na tym, że piwo...
gliceryny i dekstryny lub gliceryny z talkiem. Pierścienie z asfaltem pozostawia się na co najmniej 30 min...
przez ludzi pektyna płynna, czyli produkty zawierające pektynę baza gumy do żucia białe lub żółte dekstryny...
-amylazy, rozkładana jest do dekstryn a następnie do glukozy 4.Rozkład celulozy jest utrudniony przez fakt...
a zatrzymuje się przy rozgałęzieniach alfa-1,6 oraz powoduje powstawanie dekstryn granicznych to alfa amylaza...