Dekstryny w piwie - strona 3

note /search

Wykład - pojęcie browarnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1309

Browarnictwo Ojczyzną piwa była starożytna Mezopotamia, prze 7 tys. lat piwo wytwarzano...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12397

. Najbardziej znanymi substancjami służącymi do fałszowania żywności są: woda rozcieńczająca mleko, soki i piwo...

Browar - omówienie zagadnienia

  • Politechnika Gdańska
  • Gospodarka Wodno-Ściekowa
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1806

Ilość ścieków 20 do 30 w stosunku do ilości produkowanego piwa Np. 100 000 hl piwa rocznie to 800m3wody...

Amylazy - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1792

są początkowo oligosacharydy, zawierające 6-7 reszt glukozy tzw. Dekstryny niskocząsteczkowe, które dopiero...

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 35
Wyświetleń: 994

(dekstryna, maltoza, glukoza 15 - 20 % H2O) Zagęszczanie przez odparowanie 2 ograniczenia: utrata substancji...

Arkadyjska wizja dobrobytu, zakazy

  • Uniwersytet Warszawski
  • Wstęp do jednolitego rynku europejskiego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 819

przechytrzyć system. Reinheits verboten - niemiecka (bawarska) regulacja czystości piwa. Polega na tym, że piwo...

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

przez ludzi pektyna płynna, czyli produkty zawierające pektynę baza gumy do żucia białe lub żółte dekstryny...