Procesy produkcyjne cz.1b
- Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
- Procesy produkcyjne
przez: • wysychanie, tj.: ług posiarczynowy, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
przez: • wysychanie, tj.: ług posiarczynowy, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty...
, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty, • spoiwa wiążące chemicznie, tj...
), erytrodekstryny (barwiące się z I2 na czerwono), achrodekstryny (niebarwiące się z I2) i maltozę i glukozę...
się tam między innymi amylazy - rozkład skrobi, białek do substancji prostych np. maltozy. Taki zielony słód zostaje...
%. Wystarczają na 30% fermentacji a 70% z odbudowy skrobi (maltoza, glukoza), można dodać sacharozę...
dwucukrów maltozy, laktozy lub sacharozy przy pH 7-8. Enzymami rozkładającymi dwucukry jest maltaza...
skrobia, pektyny i dekstryny: stosowane w przemyśle spożywczym jako zagęstniki, modyfikowana skrobia...
Lugola (bądź brązowe/bordowe zabarwienie, jeśli jest częściowo zhydrolizowana - z dekstrynami (wiązania...
, wysokość 6,4 mm) umieszczonych na metalowej lub szklanej płytce pokrytej mieszaniną gliceryny i dekstryny...
Cukrowce: Cukry proste (fruktoza, glukoza) oraz dwucukry (sacharoza, maltoza) wpływają na słodki smak...