Dekstryny i maltoza - strona 11

note /search

Procesy produkcyjne cz.1b

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Procesy produkcyjne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1799

przez: • wysychanie, tj.: ług posiarczynowy, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty...

Procesy produkcyjne cz.1c

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Procesy produkcyjne
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1764

, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty, • spoiwa wiążące chemicznie, tj...

Wykład - produkcja słodu browarniczego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 420
Wyświetleń: 1554

się tam między innymi amylazy - rozkład skrobi, białek do substancji prostych np. maltozy. Taki zielony słód zostaje...

Charakterystyka mlewnika

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 273
Wyświetleń: 3584

%. Wystarczają na 30% fermentacji a 70% z odbudowy skrobi (maltoza, glukoza), można dodać sacharozę...