Dekstryny i maltoza - strona 10

note /search

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 623
Wyświetleń: 3129

) Dwucukry (laktoza, sacharoza, maltoza) Trójcukry (rafinoza) – tylko S. carlsburgensis Nie rozkładają białek...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2849
Wyświetleń: 7266

maltoza, a hydroliza całkowita prowadzi wyłącznie do D-glukozy. 2. Wykrywanie sody Do badanej próbki...

Diagnostyka drozdzopodobne

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Pobrań: 14
Wyświetleń: 2058

- wykorzystują zdolność grzybów drożdżopodobnych do fermentacji związków węglowodanowych (glukoza, maltoza itp...

Wejściówka-oznaczanie wody

  • Politechnika Gdańska
  • Analiza żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 630

dużą ilość białek, cukrów i dekstryn (np. sery czy mięsa, zwiększa się powierzchnię parowania próbki...

Ph roztworu - wskaźniki

  • Uniwersytet Gdański
  • Chemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1001

 solwatacji .Przykładem uwodnienia jest przemiana hematytu w limonit , skrobi w dekstrynę orazanhydrytu w gips...