Mikroflora surowców i produktówpochodzenia roślinnego pochodzenia rośl...
- Politechnika Warszawska
- Mikrobiologia
fermentacji mlekowej, tlenowe bakterie wytwarzające endospory z rodzaju Bacillus, bakterie grupy coli...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
fermentacji mlekowej, tlenowe bakterie wytwarzające endospory z rodzaju Bacillus, bakterie grupy coli...
Kolekcji Kultur (IBA) Polska Kolekcja Szczepów 780 Politechnika Łódzka, Instytut Technologii Fermentacji...
amylolityczne ułatwiają fermentację ciasta - rozkładają w pewnej części skrobię do maltozy i glukozy - cukrów...
w piekarstwie (bez enzymów nie była by możliwa fermentacja ciast) W mące jako produkcie uzyskanym...
w surowicy, -wpływa na procesy fermentacji w jelicie grubym, -tworzy żele o dużej gęstości, zwiększa gęstość...
(z wysuszonych wytłoków jabłek, z wysuszonego miąższu) baza gumy do żucia -dekstryny, prażona dekstrynizowana...
), Stabilizacja osadów: procesy biologiczne(fermentacja,kompostowanie,tlenowa stabilizacja); procesy chemiczne...
, siano i inne przetworzone odpady roślinne; ciekłe - otrzymywane w drodze fermentacji alkoholowej...
, zdolność do tworzenia pigmentów, wymagania pokarmowe, skład i ilość produktów fermentacji, stosunek...
Fermentacja galusowa Tanaza enzym przekształcający taninę przy udziale drobnoustrojów do kwasu...