Dekstryny fermentacja - strona 18

note /search

Mikrobiologia, ćwiczenia 5

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1344

Fermentacja octowa jest to tzw. pseudofermentacja, poniewa zachodzi w warunkach tlenowych. CH3CH2OH + O2...

Chleb

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2387

, ale nie zawsze, fermentacji alkoholowej (z wykorzystaniem drożdży) bądź mlekowej (bakteryjnej), wyrobionego w bochny różnego...

Biogaz - definicja i rodzaje

  • Uniwersytet Warszawski
  • Bezpieczeństwo gospodarcze
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1617

Biogaz Biogaz jest gazem powstającym w wyniku fermentacji beztlenowej związków pochodzenia...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

-glikozydowe); Skrobia modyfikowana chemicznie: - częściowo hydrolizowana (np. dekstryny białe), - skrobia...

Ph roztworu

  • Uniwersytet Gdański
  • Chemia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2002

 solwatacji .Przykładem uwodnienia jest przemiana hematytu w limonit , skrobi w dekstrynę orazanhydrytu w gips...

Egzamin z mikrobiologii

  • Politechnika Gdańska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 679
Wyświetleń: 3437

produkty fermentacji mrówkowej u E. coli: a) b) c) d) 15. Clostridium acetobutiricum podczas fermentacji...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2212

% węglowodanów 3 grupa izolaty : białka -T1 92 % Węglowodany Ocukry ulegające szybkiej fermentacji / niekorzystne...