Dekstryny żółte - strona 10

note /search

Izoenzymy

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1785

, które są metabolizowane do dekstryn → maltotriozy →maltozy i niewielkich ilości glukozy. Występuje oprócz trzustki...

Amalazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1547

, co wiąże się z rozkładem skrobi do dekstryn o małych cząsteczkach znaczenie α i β amylazy w technol jest b...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

)oraz dekstryny - dużo trudniejsza hydroliza hydroliza skrobi mleczko krochmalowe + ∼0,2% HCl (30 - 50 min; 0,1...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1372

i dekstryn - suszenie próbek ze wstępnym podsuszaniem w T 60 st.C, po zmieszaniu z piaskiem (mięso, sery...

Jabłka rodzaje

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1323

, owoc karbowany kulistostożkowaty Spłaszczony obustronnie Barwa zasadnicza zielona żółty zielony żółty...

Choroby tropikalne i podróżowanie

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 770

, na niektórych wyspach Oceanii. Żółta febra Jest chorobą przenoszoną przez komary. Objawia się gorączką, krwawymi...