Dekarboksylacja kwasu cytrynowego - strona 8

note /search

Kolokwium- soki owocowe, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1575

kwasowość miareczkową w przeliczeniu na kwas cytrynowy wg wzoru: - kwasowość miareczkowa w przeliczeniu...

Białka pokarmowe - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1400

przy aminokwasach aromatycznych, czyli fenyloalanina, tyrozyna, oraz wiązanie między leucyną i kwasem glutaminowym...

Przechowywanie tłuszczów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1638

, znajdującego się w tkankach roślinnych i zwierzęcych. Z glicerydów uwalniają się wolne kwasy tłuszczowe...

Współczynnik oddechowy - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 875
Wyświetleń: 2100

+ 6H2O Gdy substratem oddechowym jest związek bardziej utleniony, kwas organiczny, wówczas RQ > 1...

Adaptacja do zasolenia

  • Politechnika Gdańska
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1575

: • prolina; • glicynobetaina; • kwas β- trimetyloaminopropanowy; • kwas S-dimetylosulfonopropanowy; • kwas...