Dekarboksylacja kwasu cytrynowego - strona 7

note /search

Fałszowanie alkoholi - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1708

Fałszowanie alkoholi Koniak - wódka cytrynowa z regionu Cognac we Francji. Autentyczność konikau...

Toksykologia wykłady

  • Toksykologia
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 3360

głownie w roślinach wyższych w postaci soli kwasów organicznych (np. kwasu cytrynowego, jabłkowego...

Koenzym A - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 616
Wyświetleń: 2891

. w cyklu kwasu cytrynowego. Acetylo-CoA odgrywa kluczową rolę w metabolizmie. Składa się z grupy octanowej...

Cykl pentozo-fosforanowy

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1596

) Oksydacyjna dekarboksylacja kwasu 6-fosfoglukonowego (odwodorowanie przy C3 i odłączenie CO2 z pozycji 1...

Analiza enzymatyczna, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1421

- jabłkowy, L - mlekowy, kwas mrówkowy, kwas cytrynowy. Do określania alkoholi: cholesterol, glicerol, etanol...