Dekarboksylacja kwasu cytrynowego - strona 6

note /search

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1134
Wyświetleń: 4039

metabolizmu” przy niedoborze pierwiastków śladowych (Zn2+, Fe2+) lub P Nadprodukcja kwasu cytrynowego...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

%) oraz maltoza (7,3%). Kwasy organiczne w największej ilości: glukonowy, jabłkowy i cytrynowy. Olejki eteryczne...

Niedobór witaminy B1

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1512

- koenzym dla enzymów odpowiedzialnych za dekarboksylację ketokwasów. Niedobór tiaminy może być tła...