Dekarboksylacja kwasu cytrynowego - strona 5

note /search

Bakterie żelaziste - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 161
Wyświetleń: 2030

samożywnych. Są tu jednak wyjątki, np. Pseudomonas oxalaticus, ba­kteria utleniająca kwas mrówkowy. Orga­nizm...

Wykład - dżem, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 525
Wyświetleń: 3094

wzajemnie i przesycone słodką galaretką owocową Dodatek kwasu cytrynowego w celu uzyskania odpowiedniego, pH...

Utlenianie Lipidów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 4361

, cytrynowy, kwas fosforowy i jego pochodne, kwas etylenodwuaminotetraoctowy - EDTA), Tworzenie ochronnej...

Przeciwutleniacze i wolne rodniki

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia żywności
Pobrań: 525
Wyświetleń: 2898

utleniania poprzez: 1. wiązanie jonów metali katalizujacych autooksydację (chelatowanie) ™ kwasy: askorbinowy...