Cystyna - strona 4

Podstawy gastronomiczne - wykład

  • prof. dr hab. inż. Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1722

− skleroproteiny (kolagen, elastyna) - białka niepełnowartościowe (brak tryptofanu, cystyny, cysteiny), kolagen...

Zmiany makroskopowe nerek

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Patomorfologia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1022

% szczawian i fosforan potasu 10 - 15% struwit (Mg, NH3, Ca, PO4) 10% kwas moczowy lub cystyna inhibitory...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Bernadetta Kotwica
  • Mikrobiologia
Pobrań: 392
Wyświetleń: 1365

z tryptofanu lub siarkowodoru z cystyny. proces odłączania cząsteczki dwutlenku węgla od określonego substratu...

Diagnostyka chorób nerek i układu moczowego

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • prof. dr hab. n. med. Jerzy Stojko
  • Diagnostyka labolatoryjna
Pobrań: 56
Wyświetleń: 2730

niektórych aminokwasów w moczu ma charakter patologiczny: kryształy cystyny mogą występować u osób z wrodzoną...

Trzoda chlewna i drób - BPPZ

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr inż. Krzysztof Tomasz Krzysztoforski
  • Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej
Pobrań: 588
Wyświetleń: 1960

tłuszczu; - wyższa zawartość niektórych niezbędnych aminokwasów (arginina, cystyna, tryptofan, tyrozyna...

Enzymy Bretner- opracowanie

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Maria Wanda Bretner
  • Enzymologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 854

Ile, I Seryna Ser, S Treonina Thr, T Cysteina Cys, C Cystyna Cys-S-S-Cys Fenyloalanina Phe, F Tyrozyna Tyr, Y...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1463
Wyświetleń: 10969

i cystyny produktem ubocznym jest siarkowodór) DENATURACJA BIAŁKA nieodwracalne zmiany w strukturze...