Cystyna - strona 3

Substancje dodawane celowo do żywności

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1155

. -aminokwasy oraz ich sole inne niż kwas glutaminowy, glicyna, cysteina i cystyna oraz ich sole...

Karmienie naturalne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Dietetyka pediatryczna
Pobrań: 49
Wyświetleń: 455

składem aminokwasowym (wysokie stężenie cystyny, niskie stężenie aminokwasów aromatycznych) zapewnia...

Rozpuszczalność i utlenianie białek

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 161
Wyświetleń: 2051

bocznym, zwłaszcza lizyny, argininy, histydyny, tryptofanu, cysteiny i cystyny Białka reagują z produktami...

Biochemia - laboratoria

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr inż. Ewa Pociecha
Pobrań: 483
Wyświetleń: 3542

, cysteina i cystyna (Rys. 17). W celu wykrycia obecności grupy tiolowej należy do eksperymentu wziąć...

Badanie fizyczne wody-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Kwiecińska
  • Chemia wody i powietrza
Pobrań: 14
Wyświetleń: 679

+ CH4 → MeCO3 + H2S + H2O H2S pojawia się także w wyniku anaerobowego rozkładu białek jak cystyna...

Podstawy gastronomiczne - wykład 5

  • dr Aleksandra Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1477

hydrolitycznych-ich stabilność spowodowana mostkami cystyny. Strawność białka surowego mała (15-20%), po obróbce...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 931

w organizmie zwierząt w odpowiednich ilościach np.: Alanina, Asparagina, Kwas asparaginowy, Cystyna, Kwas...

Białka pokarmowe - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1127

, to jest taki zespół chorobowy w którym nie może być wchłonięta zwrotnie cystyna, lizyna, arginina i ornityna...