Sacharoza
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Biochemia
(do słodzenia soków, kompotów, syropów) - cukiernictwo - przemył spirytusowy - przemysł farmaceutyczny ...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
(do słodzenia soków, kompotów, syropów) - cukiernictwo - przemył spirytusowy - przemysł farmaceutyczny ...
jako emulgatory i stabilizatory wolnego tłuszczu Piekarnictwo, cukiernictwo Dodatek do żywności funkcjonalnej np...
Właściwości emulgujące i stabilizujące: Guma arabska - zastosowanie: napoje, cukiernictwo...
>laktuloza Zastosowanie: -cukiernictwo -piekartwo -odżywki dla niemowląt -żywność funkcjonalna ...
jako substancje słodzące w cukiernictwie, przetwórstwie owocowym i warzywnym. • W piekarnictwie enzymy...
- krochmalnictwo - mleczarstwo - olejarstwo - piekarstwo i cukiernictwo - przetwórstwo mięsa (także ryb...
- pszenżyto, jęczmień ciastkarstwo - pszenica, pszenżyto, żyto cukiernictwo - pszenica, pszenżyto...
, cukiernictwie, przemyśle papierniczym fermentacyjnym i spożywczym, - są wykorzystywane w badaniach wód...
- na ciastka (cechy preferowane przez cukiernictwo, niższa zawartość białek, niska aktywność enzymatyczna...
) Zastosowanie młynów kulowych Młyny kulowe stosowane są: - do mielenia rud - w pirotechnice - w cukiernictwie...