Procesy podstawowe w technologii żywności
- Uniwersytet Wrocławski
- Procesy i techniki produkcyjne
drożdżowa wykorzystywana jest w piekarnictwie, cukiernictwie, stanowi źródło białek i witamin (z grupy B...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
drożdżowa wykorzystywana jest w piekarnictwie, cukiernictwie, stanowi źródło białek i witamin (z grupy B...
- zastosowanie → krochamlnictwo (rozdzielenie mleczka krochamalowego) cukiernictwo (oddzielenie cukru od melasu...
(w cukiernictwie) Desorpcja → usuwanie subst. pochłoniętej przez ciecz i ciało stałe (stosowane do regeneracji...
i przed suszeniem) cukiernictwo - produkcja masy karmelowej przemysł ziemniaczany - produkcja syropów ziemniaczanych...
, ceramiki budowlanej i płytek ceramicznych jak również w przemyśle spożywczym ( browarnictwo, cukiernictwo...
mleczka krochmalowego Uzdatnianie wody Cukiernictwo (oczyszczanie soków) Przemysł owocowo-warzywny...
Praca została przygotowana na przedmiot zarządzanie jakością. Zajęcia prowadzone na Uniwersytecie Ekonomicznym przez prof. dr inż. Halinę Piekarz. Referat zawiera 36 stron. Analiza produkcji czekolady dotyczy charakterystyki zagadnień takich jak: przedstawienie produktu, opis surowców, opis pro...
i cukiernictwie. 4. HANDEL Z KRAJAMI UNII EUROPEJSKIEJ Unia Europejska od kilku lat jest najważniejszym partnerem...
fazy stałej do ciekłej) Zastosowanie: Zagęszczanie mleczka krochmalowego Uzdatnianie wody Cukiernictwo...
lub wysuszony po ugotowaniu. Starty na wiórki używany jest w cukiernictwie. Używa sie go również przy produkcji...