Ciasto - strona 14

note /search

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3416

bardzo dużo wolnych rodników. Spożycie takich pokarmów jak chipsy, frytki, krakersy, ciastka, ciasto do pizzy, sosy...

Wielocukry - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 49
Wyświetleń: 910

lodów, legumin, mrożonych kremów, ciast itd. Piwo i napoje owocowe- stabilizator piany i zapobiegania...

Ryby, podział ryb konsumpcyjnych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 840
Wyświetleń: 4557

tłuszczu Ryby panierowane i w cieście - w głębokim tłuszczu Przed włożeniem ryby, tłuszcz należy rozgrzać...

Grupy jakościowe pszenicy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1666

proteolityczne i amylolityczne, małe rozmiękczenie, niska energia ciasta) C- pozostała w tym paszowa CECHY...

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2114

– spulchnienie ciasta - piwowarskie o S. ubarum – głównie fermentacja dolna o Tu jest wykorzystywana zdolność...