Ciasto - strona 14

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2723

bardzo dużo wolnych rodników. Spożycie takich pokarmów jak chipsy, frytki, krakersy, ciastka, ciasto do pizzy, sosy...

Psychologia społeczna część 2

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • dr hab. Grażyna Kwiatkowska
  • Psychologia społeczna
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1540

: Mamuś, bardzo dziękuję ale postanowiłam nie jeść ciast. Matka: Kochanie, nie rób...

Wielocukry - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 28
Wyświetleń: 840

lodów, legumin, mrożonych kremów, ciast itd. Piwo i napoje owocowe- stabilizator piany i zapobiegania...

Ryby, podział ryb konsumpcyjnych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 168
Wyświetleń: 3514

tłuszczu Ryby panierowane i w cieście - w głębokim tłuszczu Przed włożeniem ryby, tłuszcz należy rozgrzać...

Grupy jakościowe pszenicy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1449

proteolityczne i amylolityczne, małe rozmiękczenie, niska energia ciasta) C- pozostała w tym paszowa CECHY...

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1127

– spulchnienie ciasta - piwowarskie o S. ubarum – głównie fermentacja dolna o Tu jest wykorzystywana zdolność...