Brzeczka - strona 2

note /search

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2114

) – otrzymanie brzeczki słodowej W czasie procesów typu słodowacenia zwiększa się wydzielanie enzymów typu...

Wykład - rodzaje miodów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 980

fermentacji roztworu miodu pszczelego i tzw. brzeczki. W celu wytworzenia miodu pitnego rozpuszcza się miód...

Media hodowlane- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1043

paszowych i etanolu Maltoza: po hydrolizie skrobi i glikogenu, brzeczka piwna Skrobia: produkcja etanolu...

Odpowiedzi na egzamin, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1575

prawie bez naruszenia łuski 3Zacieranie i oddzielanie brzeczki 4Gotowanie 5Klarowanie brzeczki - odcedzenie...

Winiarstwo - definicja i rodzaje - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1281

fermentowany z brzeczek w stosunku  1:3 (miód + brzeczka:woda)      są  to miody najcieńsze      trójniaki - 1...