Brzeczka

note /search

Gorzelnictwo - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1393

Proces prowadzony w gorzelniach: przygotowanie surowca - brzeczki melasowej. Jakość melasy...

Wykład - pojęcie browarnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1309

jest z jęczmienia browarniczego, który ma małą zawartość beta-glukanów, brzeczka jest gęsta...

Wykład - piwo, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1246

Piwowarstwo Piwo - jest to napój otrzymywany w wyniku fermentacji alkoholowej brzeczki piwnej...

żywność alkohole

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1974

naturalnego (brzeczki miodowej) lub miodu rozcienczonego sokim owocowym z ewentualnym dodatkiem ziol...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1589

odfermentowanych zacierów i brzeczek gorzelniczych. Zależnie od stosowanych surowców wyróżnia się spirytus surowy...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1519

zawierających glukozę, sacharozę 2) Przygotowanie brzeczki (termin technologiczny, środowisko dla wzrostu...