Azotyny - strona 8

note /search

Procesy źródłowe

  • Politechnika Gdańska
  • Migracja zanieczyszczeń
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1050

, to jest bakteryjne utlenianie azotu amonowego do azotynów (bakterie Nitrosomonas) a następnie do Nitrobacter...

Skażenia żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 119
Wyświetleń: 945

karencyjnych Szkolenie rolników GAP, HACCP Azotany i azotyny Rośliny: 75%-85% azotanów (V) w naszej diecie...

Badania chemiczne wody

  • Politechnika Warszawska
  • Chemia środowiska
Pobrań: 21
Wyświetleń: 693

to o tym, że woda jest zanieczyszczona już od dłuższego czasu. Dopuszczalna dawka azotynów 50 mg/dm szcześcienny...

Opracowanie zagadnień

  • Toksykologia i higiena
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1337

, pieczywo- hamuje rozwój Baciłlus subtilis; lecytyna - emulgator azotyn sodu konser. 15. Zastosowania...

Makro- i mikroelementy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia roślinna
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1939

glutaminianowa i syntetaza glutaminianowa). slajd 6/32 Redukcja azotanów do azotynów i jej regulacja. NO3- + NADH...

Fizjiologia bakterii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Mikrobiologia
Pobrań: 427
Wyświetleń: 1386

. Proces redukcji azotanów (denitryfikacja) jest najpopularniejszy; częściowa do azotynów, całkowita...

Antagonizm jonów - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 266
Wyświetleń: 2387

: Pierwszy etap - Redukcja azotanów do azotynów katalizowana przez reduktazę azotanową ( zachodzi...