Azotyny - strona 7

Usuwanie azotu-opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Technologia wody i ścieków
Pobrań: 56
Wyświetleń: 819

W drugim etapie uczesz. bakterie z grupy Nitrobacter, pobierają potrzebną energię z azotynów...

Woda w procesach produkcyjnych

  • Uniwersytet Szczeciński
  • dr inż. Leszek Piotrowski
  • Procesy produkcyjne
Pobrań: 56
Wyświetleń: 763

. Musi też odpowiadać dodatkowym wymaganiom np. w przemyśle piwowarskim - niska zawartość azotynów i azotanów...

Wykład - zanieczyszczenia żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 147
Wyświetleń: 819

można je sklasyfikować jako: -środowiskowe, tj. metale ciężkie, pestycydy, azotany i azotyny -technologiczne, tj. leki...

Formy azotu organicznego w glebie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • mgr Bernard Gross
  • Substancje próchnicze gleby
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1701

jak też beztlenowych. 2. Utlenianie amoniaku do azotynów przez bakterie z rodzaju Nitrosomonas, utlenienie NO2- do NO3...

Mikrobiologia egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof.dr hab. inż. Wiesław Barabasz
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1330
Wyświetleń: 6524

przez azotyny zachodzi w warunkach beztlenowych ,azotyny i azotany jako ostateczne akceptory wodoru w reakcjach...