Aspartam - strona 3

note /search

Opracowanie zagadnień

  • Toksykologia i higiena
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1337

- pochodzenia immunologicznego IgE - zależne np. annato, aspartam karmin koszenilowy IgE - niezależne np...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3402

od sacharozy i nie wnoszą do organizmu energii. W Polsce dopuszczone są: Aspartam - dwupeptyd zbudowany z kwasu...

Toksykologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Toksykologia
Pobrań: 1365
Wyświetleń: 7441

, terpeny) Badanie toksyczności substancji smakowych dodawanych do żywności( kwasy organiczne, aspartam...

Zalecenia i rekomendacje żywieniowe

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1183

więcej niż w miodach nektarowych. W produkcji żywności coraz częściej stosuje się zamienniki cukru (aspartam, acesulfam...