Aspartam - strona 3

Opracowanie zagadnień

  • Toksykologia i higiena
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1036

- pochodzenia immunologicznego IgE - zależne np. annato, aspartam karmin koszenilowy IgE - niezależne np...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2723

od sacharozy i nie wnoszą do organizmu energii. W Polsce dopuszczone są: Aspartam - dwupeptyd zbudowany z kwasu...

Toksykologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Marta Sendrowicz
  • Toksykologia
Pobrań: 658
Wyświetleń: 5922

, terpeny) Badanie toksyczności substancji smakowych dodawanych do żywności( kwasy organiczne, aspartam...

Zalecenia i rekomendacje żywieniowe

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1071

więcej niż w miodach nektarowych. W produkcji żywności coraz częściej stosuje się zamienniki cukru (aspartam, acesulfam...